2013-11-11 22:16:09• hírek • Kocsis Zoltán

Agresszív vezetés tekintetében a középmezőnyben

Bukarestben vannak a legagresszívebb, legtürelmetlenebb sofőrök Romániában, míg a legnyugodtabbak Teleorman megyében ülnek kormánykerék mögé. Szatmár megye a középmezőnyben található, derül ki a ProTv felméréséből.

Az ország legnézettebb tévécsatornája egy GSP-rendszereket forgalmazó cég segítségét vette igénybe annak érdekében, hogy megállapítsák, Románia melyik részén a legagresszívebbek a gépkocsivezetők, illetve hol a legnyugodtabbak.

A végső ranglista nem okozott meglepetést, legalábbis annak tekintetében, hogy Bukarest végzett a nem túl dicsőséges lista élén. A főváros után két észak-moldovai megyében, Botosani és Suceava megyében a legidegesebbek a sofőrök, míg az első öt helyet Hargita és Szeben teszi teljessé.

A legnyugodtabb autóvezetők ezzel szemben Teleorman megyében vannak, megelőzve Vranceát, Mehedinti-et, Hunyadot és Krassó-Szörényt.

Mint oly sok mindenben, Szatmár megye ezúttal is a szürke középmezőnyben van, pontosan a 20. helyen. Szomszédaink közül Szilágy és Máramaros megyékben agresszívebben, míg Bihar megyében nyugodtabban vezetnek a gépészek.

A vizsgálat készítői a ranglista összeállításakor három viszonylag egyszerű paramétert vettek figyelembe: a gépkocsivezetők milyen agresszíven indulnak el, mennyire agresszíven fékeznek és milyen agresszíven támadnak meg egy-egy kanyarívet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: